Singura echipa de fotbal feminin din Oradea, de trei ori campioana nationala, risca sa nu se prezinte la startul noii editii a Ligii I. La echipa CS Motorul Oradea  fotbalul se joaca din placere, fara bani. De multa vreme, clubul functioneaza in regim de avarie, cu 5.000 de lei pe luna, cu toate ca a dat an de an jucatoare pentru echipa nationala a României.

S-a infiintat in anul 1994. In primii doi ani de existenta a câstigat doua campionate nationale. In 1997 disparea din peisajul fotbalului feminin, dar un an mai târziu renastea. A dat mereu jucatoare la lotul national. In prezent, trebuie sa se descurce cu doar 5.000 de lei pe luna, iar jucatoarele evolueaza din placere. Ultimul cantonament in care a fost echipa in anul 2007 iar un altul s-ar putea sa nu mai vina niciodata. Singurul obiectiv pentru noul sezon fotbalistic este acela de a reusi sa se inscrie in competitie. Motorul Oradea, fosta campioana a României supravietuieste astazi din incapatânarea presedintelui clubului.

In anul 1984 de infiinta AS Motorul Oradea, o chipa de fotbal baieti a fostului IJTL, OTL de astazi. Dupa 10 ani a aparut si echipa de fete. La inceput, formatia era vazuta ca un punct de interes pentru fotbalistele din tara. „Nicio jucatoare nu era din Bihor. Au fost atrase cele mai bune fotbaliste din tara. Pe atunci erau bani", isi aminteste Pap Attila, presedintele si antrenorul echipei. Performanta a venit imediat. Motorul a cucerit doua titluri de campionaa a României si unul de vicecampioana in numai trei ani de zile. A urmat o pozitie a doua ocupata in campionatul din anul 1997. Acela a fost inceputul sfârsitului pentru clubul oradean.

Noi le tinem pumnii celor din echipa, le felicitam pentru faptul ca si-au urmat pasiunea si declaram ca ne place poza! Ne intrebam de ce nu este fotbalul feminin mai promovat si apreciat. Sa fie oare stereotipurile de vina? Sau suntem noi carcotase si de fapt ar trebui sa fim impresionate de maretele realizari ale echipelor masculine romanesti din "sportul rege"?

Sursa: Adevarul

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea